1 Δωμάτιο, 2 Ενήλικες (Αλλαγή)
Ενήλικες
Παιδιά
Δωμάτιο,Δωμάτια,Ενήλικας,Ενήλικες,Παιδί,Παιδιά
Παρακαλώ περιμένετε...

 

Ζαρός. Το χωριό

Ο Ζαρός είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό με τρεχούμενα νερά το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο στον κάμπο του Ψηλορείτη.

Το χωριό έχει ιστορία από τα αρχαία χρόνια όπως μαρτυρούν το ρωμαϊκό υδραγωγείο, παραδοσιακές γειτονιές με αρχαία αρχιτεκτονική και οι εκκλησίες που κοσμούν το χωριό αυτό, διάσημο για την πανέμορφη λίμνη καθώς και για το ιχθυοτροφείο του όπου μπορείτε να γευτείτε φρέσκες πέστροφες. Επίσης σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το καφέ-μεζεδοπωλείο "Βεγγέρα" στο κέντρο του χωριού όπου θα δοκιμάσετε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα μαζί με σπιτικό κρασί και ρακή.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν το κοντινό πρινόδασος, το ξακουστό φαράγγι του Ρούβα καθώς και τα παλιά μοναστήρια Βαλσαμόνερο, Βροντήσι, Άγιο Νικόλαο, μέρη τα οποία αξίζει να δείτε. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το οροπέδιο της Νίδας, τους παλιούς οικισμούς Κούρτες, Φαρί, Δρόσου, Παλιαμά, Λαλουμάς με το φράγμα. Είναι ιδανικά τοπία για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Ακόμα από το Ζαρό με 15 λεπτά οδήγησης βρίσκεστε στην κωμόπολη Μοίρες όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να δείτε τη λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο ενώ πολύ κοντά βρίσκονται οι ισχυρές κατά την αρχαιότητα πόλεις της Γόρτυνας και της Φαιστού. Τέλος με 25 λεπτά οδήγησης, αντικρίζετε τις υπέροχες παραλίες Μάταλα, Κομμός, Καλαμάκι , Αγία Τριάδα, Κόκκινος Πύργος κ.α.

 

 

Contact

Zaros, 70400 , Crete
Tel. (+30) 28940 31352
Fax. (+30) 28940 31352
Mob.(+30) 69705 79395
Email: info.studiokeramos@gmail.com

Newsletter

Blog