1 Δωμάτιο, 2 Ενήλικες (Αλλαγή)
Ενήλικες
Παιδιά
Δωμάτιο,Δωμάτια,Ενήλικας,Ενήλικες,Παιδί,Παιδιά
Παρακαλώ περιμένετε...

 

Zαρός και Κεντρική - Νότια Κρήτη

Στο Κέντρο του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη (της Απάνω Ρίζας)  βρίσκεται ο εντυπωσιακότερος φυσικός σχηματισμός της περιοχής, το φαράγγι του Αγίου Νικολάου, λίγο χαμηλότερα από την έξοδο του οποίου αναπτύσσεται το κεφαλοχώρι της περιοχής, ο Ζαρός.

Πνιγμένος στο πράσινο, εξαιτίας των πολλών πηγαίων νερών της περιοχής, τα οποία διοχετεύονται σε ένα πανάρχαιο πολύπλοκο σύστημα επιφανειακών καναλιών κατά μήκος των δρόμων του οικισμού. Εξάλλου, ετυμολογικά, το όνομα Ζαρός προέρχεται από το προελληνικό Ζα+ρους = πολλή ροή. Σημαντικά ίχνη μινωικού οικισμού έχουν ανακαλυφθεί βόρεια του οικισμού, όπου βρίσκονται και οι δυο μεγάλες πηγές της Στέρνας και του Βοτόμου, απ’ όπου υδρευόταν η ρωμαϊκή Γόρτυνα με κλειστό αγωγό 12 χλμ., εντυπωσιακό υδραυλικό έργο, τμήματα του οποίου σώζονται ακόμα και σήμερα.

Ο οικισμός του Ζαρού αναπτύσσεται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Κουτσουλίδη και περιβάλλεται από ένα σύμπλεγμα λόφων που συνθέτουν ένα εξαιρετικής ομορφιάς ανάγλυφο.
Ο Ζαρός  είναι ο ιδανικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την Κεντρική και Νότια Κρήτη.

Από τα πιο όμορφα χωριά της Κρήτης, κτισμένο στους νότιους πρόποδες του Ψηλορείτη, έχει τέτοιες υποδομές που καθημερινά μπορούν να διανυχτερεύσουν περίπου 300 ατομα.
Πολύ σημαντικό είναι ότι το χωριό και οι άνθρωποι, παρόλο που δέχονται τουρίστες από το 1980,  δεν έχουν χάσει την ομορφιά τους και την αυθεντικότητα τους. Μακριά από τις ορδές των τουριστών και των all-inclusive ξενοδοχεία, εσείς που θα αποφασίσετε να μείνετε εδώ, θα είστε οι τυχεροί γιατί θα γνωρίσετε  τη γνήσια Κρητική φιλοξενία.

Κάτι που συμβαίνει  συχνά ,  είναι να καθίσετε  στα καφενεία με τους ντόπιους, πολύ γρήγορα θα ανοίξουν την παρέα τους να μπείτε και σεις μέσα για να σας κεράσουν μια ρακί. Καθόλου περίεργο μην σας φανεί αν ξαφνικά βρεθείτε στο σπίτι κάποιου γύρω από το τραπέζι, με όλη την οικογένεια  να τρώτε και να πίνετε μαζί σαν φίλοι από τα παλιά. Σίγουρα όμως θα γίνουν φίλοι σας,  που θα είναι η αιτία να ξαναγυρίσετε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που η φύση απλόχερα του χάρισε τόσα νερά και ομορφιά

Με σταθμό τον Ζαρό μπορείτε να κάντε πολλές ημερήσιες εκδρομές , παρακάτω αναφέρουμε μερικές από αυτές.

Εκδρομή 1: Μονή Αγίου Νικολάου , Φαράγγι Αγ. Νικολάου , Δάσος Ρούβα (6χλμ - 4,5 ώρες περπάτημα)

Εκδρομή 2: Ζαρός – Καμάρες – Σπήλαιο Καμαρών

Εκδρομή 3: Ζαρός – Κουρούτες με αυτοκίνητο και περπάτημα 2,5 ώρες για τη κορυφή Τίμιος Σταυρός του Ψηλορείτη

Στις παρακάτω διαδρομές που προτείνουμε έχουμε υπολογίσει χιλιομετρικές αποστάσεις, ώρα ,  αξιόλογα σημεία που πρέπει να επισκεφτείτε , που να σταματήσετε για καφέ ή φαγητό , φωτογραφίες, κλπ.

  • Ζαρός - Πόμπια - Καλοί Λιμένες
  • Ζαρός - Λίσταρος - Μονή Οδηγήτριας - Αγιοφάραγγο
  • Ζαρός - Λέντας - Τρυπητή Φαράγγι - Κουμάσα - Βαγιωνιά - Άγιοι Δέκα
  • Ζαρός - Πλουτή Οινοποιείο - Γόρτυς - Μητρόπολη
  • Φαιστός - Μάταλα - Κομός
  • Ζαρός - Φράγμα Φανερωμένης - Βόροι Λαογραφικό Μουσείο - Κόκκινος Πύργος
  • Ζαρός - Βορίζια - Πλάτανος - Αγία Γαλήνη
  • Ζαρός - Μοίρες - Τυμπάκι - Αγία Γαλήνη - Άγιος Παύλος - Τριόπετρα - Ακούμια
  • Ζαρός - Βορίζια - Φουρφουράς - Αμάρι Μέρωνας - Γερακάρι – Σπήλι - Αγια Γαλήνη - Ζαρός
  • Ζαρός - Βορίζια - Φουρφουράς - Θρόνος - Μονή Αρκαδίου - Μαργαρίτες

Contact

Zaros, 70400 , Crete
Tel. (+30) 28940 31352
Fax. (+30) 28940 31352
Mob.(+30) 69705 79395
Email: info.studiokeramos@gmail.com

Newsletter

Blog